Junior Summer University

  • Post author:
  • Post category:Stories

Despre Junior Summer University

Junior Summer University este prima universitate de vară din Romania pentru elevi de clasa a 11-a cu scopul de a simula timp de două săptămâni viața de student din Cluj.

Aflat la ediția a XII-a, JSU aduce împreună 300 de tineri alături de peste 60 de voluntari pentru a merge la cursuri, a trăi în stil studențesc existand posibilitatea chiar si de a da un mic examen.

Este o sansa foarte buna de a vedea unde este locul tau si daca alegerea facuta este sau nu ceva ce ti se potriveste si te pasioneaza intru-totul.

Proiectul va ține 2 săptămâni
și se va desfășura în iulie 2019 iar pentru a putea participa am pregatit o lista cu toate cele necesare pentru inscriere, fiind si eu la randul meu interesata de aceasta oportunitate.

Proces de inscriere

  1. Aprobare de la parinti
  2. Completarea formularului in care trebuie sa vorbesti despre tine: abilitatile tale, nevoiel, dorintele, orientare in cariera si asa mai departe. Acest formular va apărea pe pagina de Facebook Junior Summer University cât și pe site-ul jsu.osubb de unde vom afla mai multe detalii în curând!
  3. Scrisoarea de recomandare pe care ti-o poate scrie un profesor care te cunoaste sau un mentor care ti-a vazut evolutia inca din de la inceputuri.
  4. Dovada unui spirit tanar, plin de viata, pasiune si zvac acreditata prin diplome de voluntariat
  5. Taxa de participare este în valoare de aproximativ 400 de lei, bani care acoperă cazarea, masa și logistica necesară participanților.

De precizat ar fi faptul ca toate aceste documente trebuie scanate si puse la dosar caci in functie de aceastea va avea loc selectia celor 300 de candidati.

Locul de desfasurare

Locul unde are loc proiectul este orasul Cluj-Napoca iar participanții vor sta în unul din căminele din Campusul Hașdeu și vor mânca la cantina studențească
din campus.

Pentru necunoscatori, Cluj-Napoca este un oraș din nord-vestul României considerat si capitala neoficială a Transilvaniei. Clujul dispune de universități, viața de noapte și repere care se datorează dominației săsești și maghiare, dar eu apreciez in special stilul gotic și Palatul Bánffy din epoca barocului care acum este un muzeu de arta românească.

Personal, am aflat despre Caravana Ubb la scoala. Cativa studenti de la Babes-Bolyai au venit intr-o zi in liceul nostru sa ne prezinte ce oferte de scolarizare au pentru noi si in final sa ne prezinte proiectele din cadrul OSUBB, adica Organizatia non-guvernamentala a Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai care initiaza activitati si proiecte special concepute pentru nevoile studentilor.

Mai multe detalii urmeaza sa apara luna aceasta, ei fiind disponibili si pe Instagram, dispusi sa raspunda intr-un timp foarte scurt la orice intrebare. Credeti-ma, am testat de curiozitate si n-am apucat sa-mi fac nici ceaiul pana la capat …

De asemenea, mi-a placut foarte mult aftermovie-ul din editia de anul trecut si am sa las link daca e cineva curios de vibe-ul JSU.

In concluzie, JSU e un alt mod de a-ti petrece o parte din vara in plina festivitate si efervescenta fara a apuca sa rasufli in melancolia lui iulie si a noptilor in care nu vrei sa fii treaz cu ochii inchisi si ferestrele deschise.